Bubuie scandalul drogurilor după cazul Pascu: Aproximativ 50 de kilograme de droguri, confiscate de polițiști în ultimele două săptămâni

Aproximativ 18,5 kilograme de cannabis și 31 de kilograme de droguri sintetice au fost confiscate de polițiști în urma perchezițiilor efectuate în întreaga țară în perioada 1-14 septembrie, informează Mediafax.

În acest interval, potrivit IGPR; polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat 32 de acțiuni operative, dintre care 19 de amploare, pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani. În cadrul acestora, au fost efectuate 134 de percheziții domiciliare și două acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 102 persoane.

Au fost emise 57 de ordonanțe de reținere și 49 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, față de 5 de persoane a fost luată măsura controlului judiciar. În urma activităților, au fost indisponibilizate aproximativ 18,5 kilograme de cannabis, 121 de grame de cocaină, 31 de kilograme de droguri sintetice, 103 grame de alte substanțe cu efect psihoactiv, 13 doze de diverse substanțe cu efect psihoactiv, precum și 65 de kilograme de substanță vegetală.

Au fost descoperite și indisponibilizate 19 grindere, 6 cântare de precizie, 106 comprimate, o cultură de cannabis, 19 plante de cannabis, 4 arme albe, 93 de telefoane mobile, 22 sim-uri, 8 laptopuri, 7 medii de stocare, 70.857 de lei, 18.885 de euro, 400 USD, 384 de lire sterline, precum și 1.500 de euro, ce prezintă urme de contrafacere.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat, vineri seară, la Digi24, că tema drogurilor afectează România la nivel de flagel, adăugând că sunt milioane de consumatori în România. Ea a mai explicat că „ei trebuie să fie ajutați să scape, pentru că nu putem să băgăm milioane de oameni în pușcărie”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *