Cazul copilului de 12 ani ținut în sclavie la stâna din Brașov: Torționarul era chiar viceprimarul localității, iar părinții primeau bani!

Viceprimarul comunei Ungra, județul Brașov, a fost reținut, apoi plasat sub control judiciar, fiind acuzat că la stâna sa a fost folosit la munci grele un copil de 12 ani. Acesta e acuzat că a „cumpărat” consimțământul părinților de acasă, mai ales că acesta nu a mai frecventat nici școala.

În urma perchezițiilor făcute de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii DIICOT Brașov, a fost dispusă reținerea unei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, în formă continuată.

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre viceprimarul comunei Ungra, din județul Brașov.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că persoana cercetată, în diferite perioade din anii 2022 și 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi primit și adăpostit un copil de 12 ani, într-o așezare păstorească (stână) amplasată în comuna Ungra, din județul Brașov, în scopul exploatării acestuia, prin supunerea la executarea unei munci și la îndeplinirea de servicii pentru care victima, din cauza vârstei fragede, nu putea exprima un consimțământ liber.

Acesta ar fi abuzat de autoritate conferită de funcția publică deținută (viceprimar – n.r.), în cadrul comunității rurale și totodată ar fi profitat de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore (provenită dintr-o familie cu mai mulți copii minori, cu o situație materială precară, la limita sărăciei și cu un nivel de instrucție extrem de scăzut) oferind și dând bani părinților victimei, în schimbul consimțământului acestora ca minorul să fie transferat la respectiva așezare păstorească. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, inițial, victima minoră (școlarizată la acel moment) ar fi prestat diverse munci, la grajduri, după orele de curs, în intervalul orar 12.00 – 23.00-00.00, ulterior abandonând școala și rămânând permanent la stână, unde ar fi continuat să fie supusă la munci grele, neremunerate și adăpostită într-un spațiu impropriu, fără minime condiții de igienă”, spun anchetatorii.

Pentru munca depusă, copilului i-ar fi fost oferite diferite cantități de tutun pentru a-și confecționa țigări și o masă pe zi.

Procurorii DIICOT Brașov au formulat propunere de arestare preventivă a viceprimarului. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus, joi, măsura controlului judiciar, însă procurorii au formulat contestație.

Apar noi detalii șocante în cazul copilului exploatat la o stână din județul Brașov. Cel care l-a chinut ani la rând era chiar viceprimarul localității, iar părinții erau complici. Torționarul a ajuns în spatele gratiilor, iar părinții minorului sunt în arest la domiciliu.

Dacă refuza sau era obosit, copilul era torturat și pus să stea într-o cușcă. În plus, era deseori înfometat. Adolescentul, care are acum 14 ani, a mărturisit că a încercat de mai multe ori să fugă, dar de fiecare dată a fost găsit de stăpân care l-a adus cu forța înapoi la stână, unde l-a bătut cu sălbăticie cu biciul.

Anchetatorii au ajuns la viceprimar după ce, în ianuarie, au reținut un alt bărbat, inginer silvic, care, la rândul lui, îl exploata pe copil.

În timpul audierilor, băiatul a povestit despre anii petrecuți în serviciul bărbatului. Totul s-ar fi întâmplat cu acordul tatălui său, care încasa până la 1.000 de lei lunar de la așa-zișii stăpâni.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *