Cel mai periculos deținut din România, transferat cu măsuri speciale de la Arad la Craiova: „Are o putere de convingere exagerat de mare și e mutat pentru a nu naște revolte!”

Konstantinos Passaris, cel mai periculos deținut din România, a fost transferat cu măsuri speciale de securitate de la Arad la Craiova. El e mutat constant între penitenciare deoarece „are o putere de convingere exagerat de mare” asupra celorlalți deținuți și poate organiza revolte.

Supranumit şi „Fiara din Balcani”, Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață, în iulie 2003, pentru uciderea unui casier de la o casă de schimb valutar din Bucureşti şi a unei gărzi de corp. El mai comisese acte de violență și în Grecia, inclusiv uciderea a doi polițiști în cursul unei evadări din închisoare.

Acum, el a fost mutat de la închisoarea din Arad la penitenciarul de maximă siguranță din Craiova. El e supravegheat non-stop și scos din celulă în condiții foarte stricte.

Cosmin Dorobanțu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat pentru Digi24 că Passaris a mai fost închis la Craiova, de unde a plecat la Gherla, pentru că reprezenta un factor de stres pentru gardieni: „Trebuie mutat din penitenciar în penitenciar pentru că influențează liderii clanurilor din penitenciare, în sensul că-i poate manipula în folosul lui. Poate să-i atace pe colegi. Și la Craiova i se vor asigura măsuri de securitate sporite. Sunt măsuri complementare, care să reducă riscul unei evadări, revolte, unor incidente critice. Influențează foarte mult deținuții cu care intră în contact”.

Liderul de sindicat a mai spus că Passaris „are o influență exagerat de mare asupra celorlalte persoane”, atât de mare încât „au ajuns și deținuții să îi ia partea acestui criminal periculos”.

Are o putere de convingere exagerat de mare și de aceea e mutat, pentru a nu naște revolte”, a mai afirmat Dorobanțu despre Konstantinos Passaris.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *