Ciolacu: „O să avem o întâlnire cu rezerviştii, o să găsim o altă zonă de compensare privind majorarea soldei de grad”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că pentru pensionarii rezervişti din MApN şi MAI se vor găsi „soluţii compensatorii” la solicitarea privind majorarea soldei de grad care să le crească veniturile, el adăugând că legea pensiilor care a fost adoptată nu mai poate fi modificată în acest sens.

„Cu rezerviştii urmează să avem o întâlnire. A fost anunţată, au fost la Ministerul Apărării. Este o solicitare…este pentru prima oară când, cu indicele de inflaţie de 13,8%, am prins şi pensiile militarilor, până acum era în funcţie de cât are fiecare minister. Există şi o soldă de grad care s-a dat pentru cei care sunt în activitate. Dânşii solicită ca acea soldă de grad să fie mărită. Acuma, celor din activitate, statul le-a dat la începutul anului, 5%, ca şi mărire, celor de la pensie li s-a dat indicele de inflaţie. Totuşi ca să rămână atractivă meseria de purtător de uniformă, am am decis în Guvern să venim cu această soldă de grad. Normal că întotdeauna ne dorim mai mult, dar nici modificări, pentru că tocmai ce am terminat cu Legea pensiilor, nici nu pot veni cu modificări la Legea pensiilor după ce de abia am aprobat-o şi a fost închisă ca şi jalon în PNRR. Şi atunci o să găsim altă zonă de compensare”, a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu realizat la România TV, la volanul maşinii sale, într-o plimbare prin Bucureşti.

El a subliniat că un interes major al statului, în acest moment, este ca meseriile practicate de angajaţii MApN şi MAI să fie cât mai bine plătite şi să devină cât mai atractive, având în vedere deficitul de personal.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *