Clanul Sportivilor. Unul dintre cei mai temuți interlopi, aflat pe lista celor mai căutați infractori, a reușit să fugă din țară

Robert Nica, fost lider al temutei grupări a Sportivilor, a reușit să părăsească România și să se refugieze în Italia. Se pare că acesta a luat legătura cu Mircea Nebunu, un alt fugar celebru și membru marcant al organizației criminale bucureștene.

Nica, fost rugbist și om de încredere al afaceristului Nicu Gheară, a devenit cunoscut în anii ’90. A fost unul dintre liderii grupării Sportivilor, sau „Bercenarilor”, grupare care și-a atins apogeul după destructurarea clanului Cămătaru în 2004.

În 2006, DIICOT a destructurat și gruparea Sportivilor, iar Nica a fost arestat

După eliberare, Nica s-a implicat în afaceri imobiliare, devenind un important dezvoltator în județul Ilfov. Cu toate acestea, viața sa a luat o turnură negativă din cauza drogurilor, ceea ce a dus la destrămarea imperiului său financiar.

Pe lângă dosare penale pentru violență în familie și droguri, a fost condamnat la 1 an și 9 luni de detenție pentru deținere de droguri de mare risc, condamnare pronunțată de Curtea de Apel București pe 27 mai.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că înainte de condamnare, Nica a contactat pe Mircea Nebunu, stabilit în Italia după ce a fost condamnat la un an și o lună de închisoare pentru conducere fără permis. Nebunu a evitat extrădarea, profitând de faptul că în Italia conducerea fără permis nu este infracțiune.

Deși se afla sub control judiciar, Nica a ajuns ilegal în Italia, unde intenționează să-și execute pedeapsa. El speră să-și ispășească sentința în libertate, cu o brățară de localizare.

Reprezentanții Ministerului de Interne italian nu au notificat Poliția Română despre situația lui Nica, care figurează în continuare pe site-ul Poliției Române la categoria „Most wanted”. Această situație complică eforturile autorităților române de a-l aduce înapoi în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. Robert Nica rămâne astfel unul dintre cei mai căutați infractori români.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *