CNAIR implementează un sistem de preselecţie în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de marfă la intrarea în ţară

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are în implementare, pe sensul de intrare în ţară prin punctul de frontieră Nădlac 2 (autostrada A1), un sistem de preselecţie în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a CNAIR, „Sistemul multiplatformă securizat de senzori IoT pentru infrastructuri critice şi comunicaţii multicale – SMSIOT” este în perioada de testare şi calibrare, timp în care se vor îmbunătăţi algoritmii de selectare a traficului greu.

Un prim sistem similar a fost introdus de către DRDP Timişoara în urmă cu circa un an, pe sensul de ieşire din ţară prin PTF Nădlac 2, şi a avut ca rezultat o scădere a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră”, precizează reprezentanţii CNAIR.

Potrivit sursei citate, cu ajutorul sistemului multiplatformă securizat de senzori, automarfarele care trec pe la poarta 4 din PTF Nădlac 2 şi care nu prezintă risc de depăşiri de mase sunt dirijate, printr-un mesaj transmis pe un ecran, pe o bandă rapidă, amenajată special, unde autocamioanele nu mai sunt cântărite.

Vehiculele care prezintă risc de depăşire a maselor maxim admise sunt dirijate pe cele două benzi dotate cu sisteme de cântărire.

Pe artera inscripţionată EU vor putea circula numai automarfarele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe artera inscripţionată ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât şi cele înmatriculate în state UE, dacă artera inscripţionată EU este suprasolicitată sau artera ALL TRUCKS este liberă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *