Conducere fără permis: Ce se întâmplă dacă l-ai uitat acasă și te oprește Poliția

De fiecare dată când conduci un vehicul, este necesar să ai asupra ta documentele necesare, inclusiv permisul de conducere, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului. Chiar dacă uiți documentele importante acasă, nu vei primi amendă dacă un polițist te oprește în trafic pentru control. Acesta poate verifica existența permisului și dacă acesta este valabil. Dacă totul este în regulă, nu vei fi amendat.

„Sunt situaţii în care conducătorii auto îşi uită documentele acasă. Nu e nicio problemă. Poliţistul are la îndemână bazele de date specifice poliţiei. Prin verificarea datelor personale se poate verifica foarte uşor dacă acel conducător auto posedă permis de conducere, dacă are probleme legate de starea juridică a acestuia sau dacă nu îl deţine, de fapt. E foarte uşor de verificat în trafic, indiferent de momentul zilei. Chiar dacă şoferul prezintă documentele, poliţistul verifică starea permisului de conducere. Pentru că acesta poate fi suspendat, reţinut, iar conducătorul auto nu l-a prezentat organului de poliţie crezând că dacă la un control îl prezintă fizic, nu se va întâmpla nimic”, a explicat Bogdan Oproiu pentru DCNews.

În ultima perioadă, pe platformele de socializare au circulat tot mai multe anunțuri care încurajează cetățenii români să obțină permisul auto în doar 7 zile, complet legal”, în schimbul unei sume de bani. Bogdan Oproiu a precizat că structurile specializate în astfel de situaţii documentează activitatea.”

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *