Dat în urmărire: Bărbat din Suceava, condamnat într-un dosar de trafic de droguri și aflat în arest la domiciliu, a EVADAT!

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit IPJ, bărbatul a fost plasat, pe 25 aprilie, în arest la domiciliu, după ce timp de şase luni s-a aflat în arest preventiv pentru fapte asociate traficului şi consumului de droguri. În cursul dimineţii de vineri, poliţiştii au efectuat verificări la domiciliul acestuia, confirmând respectarea măsurilor impuse.

Cinci ore mai târziu, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe bărbat la patru ani de închisoare într-un alt dosar penal, iar când s-au deplasat la locuinţa acestuia pentru a-l ridica, nu l-au mai găsit.

În acest context, s-a constituit echipa operativă pentru punerea în executare a mandatului şi preluarea persoanei condamnate din starea de arest la domiciliu pentru depunerea în penitenciar. La momentul deplasării echipei la domiciliul bărbatului de 43 de ani, acesta nu a fost găsit la domiciliu, fiind demarate de îndată procedurile specifice de căutare şi informare instituţională”, au precizat oficialii IPJ.

Faţă de sucevean au fost dispuse măsurile de dare în urmărire generală, fiind efectuate procedurile de informare şi dare în consemn la punctele de frontieră.

„Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava desfăşoară activităţi de căutare în vederea punerii în executare a mandatului pedepsei închisorii, fiind exploatat aportul informativ şi canalele de cooperare, totodată, în cauză întocmindu-se şi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare”, mai precizează IPJ.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *