Decizie a instanței: Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar, dar pot părăsi România şi pot merge într-o altă ţară a Uniunii Europene cu acordul instanţei, conform Agerpres.

„În baza art. 207 C. proc. pen., menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Emory Andrew Tate III, Tristan Tate, Georgiana-Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. În baza art. 2081 C.p.p. rap la art. 215 alin. 1,2, 8 şi 9 C.p.p. dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Emory Andrew Tate III şi Tristan Tate de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia inculpaţilor de nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, potrivit decizia judecătorilor.

Andrew şi Tristan Tate sunt judecaţi în România, sub control judiciar, pentru trafic de persoane şi viol, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată pe 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

Avocatul fraţilor Andrew şi Tristan Tate, Eugene Vidineac, a transmis, vineri, că aceştia vor continua acţiunile pentru a-şi reabilita numele şi apreciază încrederea instanţei, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că aceștia pot părăsi România şi pot merge într-o altă ţară a Uniunii Europene cu acordul instanţei, conform News.ro.

”Instanţele române s-au pronunţat în favoarea lui Andrew şi Tristan Tate, ridicând restricţiile privind călătoriile lor în cadrul Uniunii Europene. Aceasta reprezintă o victorie semnificativă şi un pas important înainte în cazul în curs”, a transmis, vineri, echipa de comunicatori a fraţilor Tate.

Potrivit acestora, ”această decizie a instanţelor române este o afirmare puternică a dreptului fundamental al clienţilor noştri la libera circulaţie, un principiu fundamental al Uniunii Europene.

„Acceptăm şi aplaudăm decizia de astăzi a instanţei, pe care o consider o reflectare a comportamentului exemplar şi a asistenţei clienţilor mei. Andrew şi Tristan sunt în continuare hotărâţi să îşi reabiliteze numele şi reputaţia; cu toate acestea, ei sunt recunoscători instanţelor pentru că au avut încredere în ei”, a declarat avocatul lui Andrew şi Tristan, Eugene Vidineac.

Fraţii Tate s-au confruntat cu restricţii timp de aproape 2 ani.

”Această hotărâre este o uşurare binevenită. Ea le permite să îşi reia viaţa cu mai multă libertate şi linişte sufletească. Ei pot acum să călătorească liber în întreaga UE pentru a urma oportunităţi profesionale fără restricţii”, a mai transmis echipa fraţilor Tate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *