Descinderi în forță: Peste 230 de percheziții DIICOT la traficanții de droguri și de persoane

Peste 230 de percheziţii sunt efectuate miercuri dimineață în mai multe județe pentru destructurarea grupurilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică, urmând să fie puse în executare 223 de mandate de aducere, conform Agerpres.

La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai structurilor teritoriale de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 40 de acţiuni operative, pentru probarea activităţii infracţionale şi destructurarea grupurilor infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică”, informează IGPR.

În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare peste 230 de mandate de percheziţie domiciliară şi 223 de mandate de aducere.

Droguri, trafic de persoane și minori

Astfel, sunt desfăşurate 23 de acţiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare 151 de mandate de percheziţie domiciliară, precum şi 6 acţiuni operative pe linia combaterii criminalităţii informatice, fiind efectuate 10 percheziţii domiciliare, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii efectuează 12 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane şi minori, fiind puse în executare 71 de mandate de percheziţie domiciliară.

Activităţile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română şi de sprijinul serviciilor pentru acţiuni speciale, din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene.

Totodată, în cadrul acţiunilor, alături de poliţişti, participă şi jandarmi ai grupărilor mobile de jandarmi şi inspectoratelor de jandarmi judeţene.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *