Descinderi în Suceava: Mascații din București au săltat un țepar care „vindea” mașini de lux și case inexistente

Polițiștii au săltatat un bărbat care vindea mașini de lux pe care nu le deținea și case inexistente! La data de 25 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în Județul Suceava, într-un dosar penal privind fapte de înșelăciune, prejudiciul fiind de 85.000 de euro.

În fapt, în perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, ar fi indus şi ar fi menţinut în eroare reprezentantul unei societăți din străinătate, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că îi va vinde un autoturism de lux, utilizând drept mijloc fraudulos un înscris falsificat, reprezentat de o factură fiscală, în cuprinsul căreia se atesta în mod nereal că emitenta vinde persoanei vătămate mașina în cauză, deşi nu era proprietara acestuia). Astfel, bănuitul ar fi determinat persoana vătămată să plătească 85.000 euro, într-un cont bancar. De asemenea, bărbatul s-ar fi folosit de înscrisul falsificat în data de 28 aprilie 2023, prin transmiterea acestuia către reprezentantul persoanei vătămate, pentru a o determina să achite contravaloarea autoturismului.

În vederea administrării materialului probator, la data de 25 octombrie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de precheziție, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care 4 ceasuri de lux ce urmează a fi expertizate, în vederea stabilirii valorii acestora și instituirii de măsuri asigurătorii. De asemenea, bărbatul a fost depistat și condus la audieri, în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventuv pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Bărbatul săltat pentru o țeapă cu Ferrari de 85.000 de euro e omul de afaceri Bogdan Pascari

Omul de afaceri sucevean Bogdan Vasile Pascari, care activează în domeniul imobiliar, a fost arestat preventiv de Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce a vândut fictiv unei persoane un Ferrari pentru suma de 85.000 de euro, în condiţiile în care nu mai era proprietarul automobilului.

S-a reţinut în actul de inculpare că, în perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, inculpatul a indus în eroarea pe persoana vătămată prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că îi va vinde un autoturism marca Ferrari California, deşi inculpatul vânduse autoturismul unui terţ de bună credinţă. Pentru a realiza introducerea în eroare a persoanei vătămate, inculpatul a folosit o factură fiscală, în cuprinsul căreia se atesta în mod nereal că emitentul, persoană juridică, are calitatea de proprietar al autoturismului şi transferă dreptul de proprietate către persoana vătămată. Ca urmare a manoperelor dolosive utilizate de inculpat, persoana vătămată a remis inculpatului suma de 85.000 euro”, susţine Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Presa locală relatează că, în luna august, Bogdan Pascari a fost pus sub acuzare într-un alt dosar vizând înşelăciuni imobiliare. Astfel, în calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, el ar fi indus şi menţinut în eroare opt persoane, cărora le-a promis că le va vinde apartamente într-un bloc construit de firma lui, în schimbul achitării unui avans. Procurorii susţin că Bogdan Pascari nu şi-a respectat promisiunea şi a fost reclamat de persoanele înşelate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *