Despescu (MAI): „Putem afirma că România este o ţară sigură, fapt recunoscut şi de cetăţenii din alte state”

Secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, a afirmat, luni, că România poate fi considerată o ţară sigură, fapt ce ar fi recunoscut şi de cetăţenii din alte state care ne vizitează.

„Criminalitatea se situează aproximativ la acelaşi nivel ca la începutul anului 2023. Infracţiunile grave, comise cu violenţă, au scăzut cu 2,4%, a scăzut numărul infracţiunilor de furt cu 7,9% şi a celor de tâlhărie cu aproape 18%. Se înregistrează o uşoară creştere a numărului de infracţiuni de loviri sau alte violenţe. Putem afirma că România este o ţară sigură, fapt recunoscut nu numai de cetăţenii din România, ci şi de cetăţenii din alte state care ne vizitează. (…) Această siguranţă nu este un dat, este un efort al structurilor cu atribuţii în domeniu, care permanent, zi de zi, insistent, desfăşoară activităţi în folosul cetăţenilor”, a declarat Bogdan Despescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit secretarului de stat, de la intrarea în vigoare a legii „Anastasia”, 13 iulie 2023, la nivel naţional au fost înregistrate 40 de accidente mortale cauzate de conducerea sub influenţa alcoolului şi cinci accidente mortale cauzate de conducerea sub influenţa drogurilor.

El a arătat că, de la începutul anului şi până în prezent, au fost desfăşurate peste 400 de acţiuni „de amploare” pentru administrarea probatoriului necesar documentării activităţii infracţionale în dosarele instrumentate, fiind realizate în cadrul acestor operaţiuni aproape 3.000 de percheziţii domiciliare. 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *