Directorul FBI, tur de forță la București: Întâlniri cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT

Director al Biroului Federal de Investigații (FBI) încă din august 2017, Christopher A. Wray a făcut un tur de forță la București.

El s-a întâlnit la Ministerul Public cu procurorul general al României, dar și cu șefii principalelor direcții DIICOT, pe de o parte, dar și Direcția Națională Anticorupție și a discutat despre cooperarea dintre autoritățile judiciare de la București și Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii, mai ales că între aceste instituții există deja o cooperare.

Șeful DNA, Marius Voineag, a ajuns la o înțelegere cu șeful FBI, prin care, pe de o parte, să existe o cooperare în materia schimbului de informații, câtă vreme se știe, agenții FBI există în întreaga lume, iar informațiile obținute de aceștia pot contribui la rezolvarea unor dosare de mare corupția instrumentate de DNA.

Pe de altă parte, ofițeri de poliție judiciară din Direcția Națională Anticorupție ar urma să fie școliți de agenții FBI în Statele Unite.

Asta va însemna că investigațiile de la București vor avea, de acum, inclusiv mijloace și mai ales metode folosite de agenția americană, infoermează stirileprotv.ro.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *