Doliu în IGSU: A murit un colonel, „OMUL care a pus siguranța și binele celorlalți mai presus de orice”

Comandantul pompierilor din România de imediat după Revoluție a încetat din viață. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță trecerea în neființă a General-Locotenentului (rtg) dr. ing Ionel Crăciun, comandant al pompierilor din România în perioada 1990-2001.

Cu profund regret, anunțăm trecerea în neființă a domnului general-locotenent (rtg) dr.ing. Ionel CRĂCIUN, fost comandant al pompierilor din România în perioada 1990-2001. General-locotenent Crăciun a fost un exemplu de devotament și profesionalism pentru numeroase generații de pompieri. În această zi specială, de Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, aducem un ultim omagiu acestui adevărat erou al țării. El și-a dedicat viața protejării și salvării altora, fiind un model de dăruire și sacrificiu. Ne rugăm ca familia și cei apropiați să găsească puterea de a depăși această pierdere imensă. Înălțare lină către cer și odihnă veșnică, Domnule Comandant! Amintirea dumneavoastră va rămâne vie pentru totdeauna, ca un simbol al devotamentului și al sacrificiului suprem pentru binele celorlalți. Adresăm sincere condoleanțe celor care au avut onoarea să-l cunoască și să lucreze alături de el. Generațiile de pompieri care au avut privilegiul să fie sub comanda sa își vor aminti mereu cu respect și recunoștință lecțiile de curaj și profesionalism pe care le-au primit. În aceste momente de grea încercare, ne unim în gânduri și rugăciuni cu cei care îl plâng pe general-locotenent Crăciun. Să-i fie onoare și slavă pentru totdeauna pentru devotamentul său fără margini și sacrificiul său neegalat în slujba semenilor“, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Trecerea în neființă a general-locotenentului Ionel Crăciun a fost semnalată și de IGSU.

General-locotenent Crăciun a dedicat o viață întreagă protejării și salvării vieților, inspirând prin devotamentul și profesionalismul său nenumărate generații de pompieri. Fiecare intervenție, fiecare misiune și fiecare moment de sacrificiu au contribuit la crearea unei moșteniri de neprețuit pentru întreaga noastră comunitate. Sincere condoleanțe familiei și apropiaților săi în aceste momente dificile și multă putere pentru a depăși această pierdere. Drum lin către stele, Domnule Comandant! Veți rămâne veșnic în amintirea noastră, OMUL care a pus siguranța și binele celorlalți mai presus de orice. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“ – au menționat reprezentanții IGSU.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *