Dosar DGA: Polițist din Alba, urmărit penal după ce a „iertat” un șofer și nu i-a reținut permisul

Un agent de poliţie din Alba este urmărit penal pentru că ar fi omis, cu ştiinţă, determinat de o persoană rămasă neidentificată, să aplice o amendă contravenţională şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 21.05.2024, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, agent de poliţie judiciară, pentru săvârşirea infracţiunii de ‘abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit’, prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal”, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

În fapt, potrivit sursei citate, s-a reţinut că, în data de 4 septembrie 2023, constatând comiterea unei contravenţii la regimul rutier, suspectul, în calitate de agent de poliţie în cadrul IPJ Alba, a omis, cu ştiinţă, fiind determinat de o persoană rămasă neidentificată, să aplice sancţiunea prevăzută de lege, respective amenda contravenţională şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale. Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba”, se precizează în comunicat.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *