Două tone de deșeuri din Anglia și Olanda, blocate la granița cu România

Două transporturi cu deșeuri aduse din Anglia și Olanda au fost oprite prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Polițiștii de frontieră au descoperit că șoferii nu aveau documente legale pentru astfel de importuri.

Potrivit Agerpres, autoritățile din vama Nădlac II au blocat accesul în țară al celor două vehicule deoarece șoferii nu aveau documentele legale pentru ce importau.

Cei doi șoferi, unul român și celălalt de cetățenie olandeză, transportau mobilă, textile, materiale plastice, cauciuc, materiale feroase şi neferoase, conform documentelor de însoțire a mărfii.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Arad. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 19.900 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a declarat joi Poliţia de Frontieră Arad.

Polițiștii de frontieră au cerut returnarea celor două tone de deșeuri către expeditorii din Anglia și Olanda.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *