„Dynamic Front 24”: România și alte țări NATO vor exersa respingerea unui atac rusesc pe frontul estic al Alianței

România și aliații NATO vor exersa respingerea unui atac rusesc pe frontul estic al Alianței. La exercițiul din România vor participa soldați din SUA, Germania, Polonia, Spania și Turcia și se va folosi muniție reală cu obuziere de 152 și 155 milimetri, dar și sistemele HIMARS, potrivit unui comunicat al Alianței.

Alianța organizează în mai multe țări, printre care și România, „Dynamic Front 24“, în cadrul căruia vor avea loc trageri reale de artilerie pentru a se testa modul în care poate fi respins un atac al Rusiei. La exercițiul „Dynamic Front 24“ din România vor participa SUA, Germania, Polonia, Spania și Turcia.

Aproximativ 1.000 de soldați din SUA., aliați și parteneri din peste 20 de țări vor lua parte atât la un exercițiu cu foc real, cât și la un exercițiu simulat, în perioada 5-25 februarie 2024. Dynamic Front 24 este un exercițiu dinamic, centrat pe artilerie, care va avea loc în Germania, Polonia, România, Spania și Turcia.

„Frontul Dinamic 24 este un pas critic în avansarea obiectivelor strategice ale Armatei în consolidarea interoperabilității cu cel mai mare exercițiu de artilerie din Europa”, a declarat generalul comandant al Comandamentului 56 de Artilerie, general-major Andrew C. Gainey. „Este, de asemenea, o oportunitate de a să consolidăm în continuare atât cooperarea, cât și marile relații create între noi și aliații și partenerii noștri printr-un continuu de formare și un schimb constant de idei.”

Comandamentul 56 de Artilerie va conduce Dynamic Front 24 și va executa antrenament într-un mediu comun, combinat și se va concentra pe interoperabilitatea sistemelor de tragere și sistemele de comandă și control între unitățile multinaționale. Aproximativ 400 de soldați americani din Comandamentul 56 de Artilerie și Divizia 3 Infanterie vor participa, cu aproximativ 600 de soldați aliați și parteneri din peste 20 de țări. Exerciții precum Dynamic Front sunt desfășurate pentru a construi relații puternice și strategice pentru a ne îmbunătăți capacitatea de a ne asigura că forțele terestre ale NATO sunt echipate cu capacitatea de a executa sprijin letal de foc în operațiuni de luptă la scară largă în toată Europa.

În acest an continuăm să ne îmbunătățim capacitatea de a sincroniza incendiile și logistica sub structurile multinaționale de comandă și control dispuse pe mai mult de 7.000 de kilometri de la Marea Baltică la Marea Neagră și în Turcia”, a spus Gainey.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *