Elicopter ridicat de Forțele Aeriene pentru a-i căuta pe marinarii dispăruți după scufundarea navei în Marea Neagră

Ministerul Apărării Naționale transmite că un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române este folosit pentru căutarea celor trei marinari dispăruți sâmbătă după ce nava pe care se aflau s-a scufundat în Marea Neagră.

O navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântul Gheorghe. Trei marinari sunt dați dispăruți. Autoritatea Navală Română a solicitat MApN să trimită un elicopter.

Astfel, un elicopter IAR 330 PUMA execută o misiune de căutare pe mare.

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, execută sâmbătă, 18 mai, o misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate, în această dimineață, în Marea Neagră.La solicitarea Autorității Navale Române, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziție, în regim de urgență, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităților române depuse pentru căutarea și salvarea celor trei marinari dați dispăruți în dimineața acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe.Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare”, a transmis MApN.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *