Escrocheria „biletul ieftin”, cu care românii au speriat Vestul. Golesc duty-free-urile instant

O escrocherie ingenioasă a pus pe jar autoritățile aeroportuare din vestul Europei,. Metoda, denumită pe scurt ‘biletul ieftin’ de autoritățile din Spania, a fost recent analizată la o presupusă pasageră de naționalitate română, care nu a sfârșit în avion, ci a fost arestată sub acuzația de furt dintr-un magazin duty-free shop.

Potrivit autorităților, acest incident nu este izolat, fiind parte dintr-un fenomen mai amplu care a devenit cunoscut sub numele de „escrocheria biletului ieftin”.

Presupusa infractoare a fost surprinsă în flagrant în timp ce încerca să fure 14 cutii de tutun de rulat, în valoare de aproximativ 1.100 de euro, dintr-un magazin duty-free de pe aeroportul Son Sant Joan din Palma, joi trecută. Femeia româncă a fost reținută de Garda Civilă în urma intervenției unui agent de securitate privat de la aeroport.

Femeia a folosit o carte de îmbarcare către un oraș din peninsulă pentru a intra în aeroport și a evitat suspiciuni la controlul de securitate, unde a trecut scanarea codului în prealabil. După ce a reușit să treacă de această fază, ea s-a îndreptat direct către magazinul duty-free al terminalului, unde a pus în aplicare planul său de a fura tutun pentru a-l vinde ulterior. Femeia a ascuns 14 cutii de tutun într-o geantă mare, iar sub pretextul că trebuia să meargă la toaletă, a încercat să părăsească unitatea fără să plătească.

Potrivit informațiilor apărute în presa locală, acest mod de operare a devenit tot mai răspândit în ultimele luni. Infractorii cumpără bilete la prețuri extrem de reduse, cu companii aeriene low-cost, pentru a avea acces în zona de duty-free a aeroportului și a fura produse de valoare. După comiterea furtului, aceștia părăsesc aeroportul prin terminalul de plecări, fără a ridica suspiciuni.

Expertiză neoficială sugerează că această metodă este utilizată de bande organizate, care profită de discrepanțele de preț între diferitele țări europene. De exemplu, tutunul de rulat în Spania costă mult mai puțin decât în Marea Britanie, ceea ce face ca acest produs să fie o țintă atrăgătoare pentru infractori.

Autoritățile investighează acum această rețea de infracțiuni și iau în considerare măsuri pentru a contracara această escrocherie în aeroporturi și magazine duty-free din vestul Europei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *