Familiile victimelor din 2 Mai cer schimbarea acuzațiilor asupra autorului în omor calificat și tentativă la această faptă. Așa riscă închisoarea pe viață

Familiile victimelor tinerilor zdrobiți cu mașina de Vlad Pascu, șofer aflat sub influența drogurilor, cer procurorului care instrumentează dosarul schimbarea încadrărilor juridice din dosar și cercetarea acestuia pentru faptele de omor calificat si tentativă la omor calificat.

Dacă cererea familiilor victimelor va fi admisă dosarul va fi declinat conform competențelor legale în vederea soluționării Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. De asemenea, în cazul unei astfel de schimbări de încadrare, pedeapsa maximă pe care Pascu ar fi închisoarea pe viață.

După accident, tânărul a fost arestat pentru 30 de zile și este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Testat pentru substanțe interzise, a fost depistat cu cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Înainte cu o oră de accident a fost oprit de poliție și lăsat să plece după ce a fost testat doar pentru alcool. Un bărbat sunase la 112 la 00:40 ca să anunțe că pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai un autoturism circulă haotic. Oprit în trafic peste două ore de o patrulă a poliției și jandarmeriei, șoferul și pasagerii săi au fost legitimați iar în autoturism au fost descoperite o țigară artizanală și pastile de bromazepam, care au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru cercetări. Dus la sediul poliției din Vama Veche, a fost testat doar cu aparatul etilotest care a indicat că nu a consumat alcool, așa că a fost lăsat liber.

Vlad a stat în sediul poliției încă două ore, până la 4:30, iar apoi ar fi consumat substanțe interzise. Peste o oră avea să comită accidentul soldat cu moartea Robertei Marina Dragomir, de 20 de ani, și a lui Sebastian Andrei Olariu, 21 de ani, studenți la facultatea de Geografie în București.

Una dintre victimele lui Pascu a fost sfartecată de la jumătate, scenă care a oripilat inclusiv anchetatorii. Trupul celeilalte victime a fost zdrobit de impactul nimicitor.

Ulterior tragediei din 2 mai DIICOT anunța oficial că numele lui Pascu figurează în două dosare de deținere de pe rolul structurii dar că aceste dosare au fost închise de către anchetatori fără soluții ferme. Și Poliția Română a anunțat ulterior tragediei momente operative în care Pascu a fost în atenția organelor de ordine sau de cercetare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *