Femeie din Galați, reținută după ce și-a omorât în bătaie fiica în vârstă de 9 ani

Femeia care şi-a omorât fiica de 9 ani în bătaie a fost reţinută sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. În caz, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-au sesizat din oficiu şi au dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 31.01.2024, pe raza municipiului Galaţi, a survenit decesul unei minore în vârstă de 9 ani, existând suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea condiţiilor în care a survenit decesul minorei”, conform sursei citate.

Procurorii au mai menționat: „Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă, sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Pe trupul fetei se prezentau semne de violență atât mai vechi, cât și mai noi, iar vecinii spun că în ultimele zile se auzeau tot mai multe țipete de copii și zgomote din apartamentul lor. O femeie i-a spus suspectei „de ce ai bătut-o iar” pe fetiță.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *