Fost șef de sindicat al poștașilor din Constanța, călcat de mascați: Ar fi furat 350.000 de lei din cotizațiile membrilor

Fostul președinte al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România – sucursala Constanța este bănuit de delapidare. În acest sens, vineri au avut loc percheziții în trei locații, printre care și Compania Națională Poșta Română S.A., sucursala Constanța, au declarat surse judiciare pentru Știripesurse.ro. Cel vizat în acest caz ar fi Mihai Gheorghe, fost lider local de sindicat în perioada cercetată.

La data de 24 mai a.c., polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele unei persoane fizice și sediul sucursalei unei instituții de stat din municipiul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că un bărbat, în calitate de fost președinte al sindicatului lucrătorilor instituției respective, nu ar fi predat documentele contabile întocmite în perioada 2019 – 2021 și nu ar fi putut prezenta documente justificative pentru 350.000 de lei, bani ce ar fi provenit din cotizațiile membrilor de sindicat.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

„Este un dosar în cercetare. Cât timp se află în această fază, nu cred că este momentul să intervenim. Sindicatul Lucrătorilor Poștali provine dintr-o fuziune a sindicatelor județene, fiecare având propria structură de conducere, control și decizie privind modul de cheltuire a resurselor. Știu că sunt niște probleme acolo (n.r. la Constanța), aflate în curs de verificare de către organele statului, dar mă abțin de la alte declarații. În perioada amintită (n.r. 2019-2021), lider de sindicat era domnul Mihai Gheorghe“, a declarat pentru Știripesurse Ionel Oțelea, președintele interimar al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *