Gigantul german Rheinmetall cumpără producătorul român de vehicule Automecanica Mediaş

Gigantul german din industria apărării Rheinmetall preia prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH un pachet de 72,5% din acţiunile producătorul român de vehicule Automecanica Mediaş, care urmează să devină Rheinmetall Automecanica SRL, scrie Ziarul Financiar. Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile guvernamentale relevante, spun oficialii companiei.

„Includerea Automecanica Mediaş în familia Rheinmetall marchează o etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenţei Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la întărirea capacităţilor defensive ale UE şi NATO pe flancul estic al Europei”, spune Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall.

Pe termen mediu, Rheinmetall se aşteaptă ca vânzările anuale înregistrate de Rheinmetall Automecanica să se apropie de 300 mil. euro, iar totalul comenzilor din anul financiar curent să se încadreze în intervalul de trei cifre în milioane euro. Compania mai operează unităţi de producţie şi în alte două ţări de pe flancul estic al NATO – Ungaria şi Lituania.

În decembrie 2023, Rheinmetall a încheiat un contract de 328 mil. euro cu statul român, care prevede modernizarea sistemelor de apărare antiaeriană a ţării.

Oficialii companiei spun că Rheinmetall colaborează cu Automecanica din 2022, când cele două companii şi-au unit forţele pentru a opera o unitate de întreţinere şi reparaţii pentru vehicule militare în Satu Mare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *