Gorghiu (Justiție), după controlul la Penitenciarul Poarta Albă: „Reacțiile judecătoarei de la Mangalia, greu de înțeles!”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a vorbit despre cazul lui Vlad Pascu, joi, la Știrile B1 TV și a anunțat că a fost finalizat controlul pe care l-a dispus la Penitenciarul Poarta Albă.

Întrebată despre controlul dispus la Penitenciarul Poarta Albă, liberala a spus: „Am dispus un control ca urmare a dezbaterilor din spațiul public. Cred că voi putea prezenta acest raport în foarte scurt timp, până la finalul săptămânii. Control astăzi s-a finalizat, urmează să se elaboreze raportul, pe care, repet, pot să îl pun la dispoziția publicului pentru a vedea cu toții concluziile, însă nu pot să vă dau detalii despre ce cuprinde la acest moment raportul”.

Întrebată despre atitudinea judecătoarei, Alina Gorghiu a afirmat: „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Toate discuțiile acestea în jurul acestui dosar n-au ajutat la creșterea încrederii în justiție. Sigur, e un interes crescut al presei, văd revoltă la anumiți jurnaliști, ca simplu cetățean, ca mamă în ultimă instanță, ca ministru al Justiției, văd că toate aceste reacții din sala de judecată sunt tulburătoare și că părinții victimelor, vă spun cu mâna pe inimă, n-ar trebui să treacă prin genul acesta de emoție. Îmi pare realmente nespus de rău că familia se întâmplă să treacă prin toată această dramă și, colac peste pupăză, sunt și niște reacții greu de înțeles din partea unui magistrat”.

„Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat. Inspecția Judiciară a verificat situația, s-a autosesizat și ea pe această speță de la Constanța, și vom avea în final concluzii de la aceasta. Ministerul nu are niciun fel de atribuție, niciun fel de competență, niciun fel de implicare în această analiză”, a mai spus ministrul Justiției.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *