Gorghiu (Justiție), după perchezițiile de la Jilava: „E vorba de infractori foarte periculoși!”

Existența drogurilor în penitenciare este o problemă reală și nu este de azi, de ieri, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, marți seară, la B1 TV, în contextul perchezițiilor de la Jilava.

Așa cum Ioana Constantin nu se ferește să abordeze teme complicate, nici Ministerul Justiției nu se ferește de subiect, înfruntăm traficanții. De ce spun acest lucru? Pentru că recent, chiar pe 12 octombrie, am dat resursă suplimentară la DIICOT, 50 de posturi (…), lucru care se vede. Se vede activitatea DIICOT și trebuie să le arăt acest merit, fac ce trebuie în ultimul timp din acest punct de vedere, al fenomenului de criminalitate organizată, mai ales cu accent pe traficul de droguri”, a spus ministrul Justiției.

Existența (…) a drogurilor în penitenciare nu e o problemă de ieri, de azi, este o problemă reală pe care ne-am angajat să o combatem cu toată forța și eu, și conducerea penitenciarelor, avem un dialog constant, și astăzi am discutat cu ei pe această speță, pentru că e vorba de infractori foarte periculoși, cei despre care astăzi obținem informații prin intermediul DIICOT”, a continuat Alina Gorghiu.

În concret, vreau să știți că ne preocupă tema. La Guvern, în data de cred că 14-16 septembrie, am venit cu o propunere de modificare la legea care prevede executarea pedepselor și măsurile privative de libertate, cu două măsuri importante, le găsesc eu, pe tematica drog”, a adăugat ea.

O dată, pentru prima dată, în sistemul penitenciar se pot utiliza dispozitive specifice pentru consumul de droguri sau alte tipuri de substanțe psihoactive, adică dacă un polițist de penitenciar vede că un deținut are un anumit comportament nelalocul lui, e agresiv, are ochii injectați, poate să folosească aparatul de testare antidrog. A doua oară, am oferit celor din Administrația Penitenciarelor, prin aceste modificări la regulament, pârghii astfel încât să poată să controleze și să prevină introducerea de substanțe interzise, ilicite, în penitenciar, prin utilizarea și folosirea dreptului la corespondență”, a mai spus ministrul Alina Gorghiu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *