Guvernul a adoptat o OUG prin care structurile MAI şi SRI pot achiziţiona autoturisme pentru misiuni specifice

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă prin care structurile/instituţiile din cadrul şi subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii pot demara procedurile pentru achiziţia de autoturisme necesare desfăşurării în bune condiţii a misiunilor specifice, de la data intrării în vigoare a ordonanţei şi până la data de 31 decembrie 2024. De asemenea, aceste structuri pot încheia, în anul 2024, contracte şi acorduri-cadru care se pot derula până la finalul anului 2027.

Astfel, Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru autorizarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări şi a Serviciului Român de Informaţii, să achiziţioneze autovehicule necesare desfăşurării activităţilor structurilor din cadrul acestora. De asemenea, aceste structuri pot încheia, în anul 2024, contracte şi acorduri-cadru care se pot derula până la finalul anului 2027, mai indică documentul de presă al Guvernului.

În acest sens, ordonanţa de urgenţă instituie o derogare de la prevederile art. III alin. (1) lit. a) din OUG  nr. 34/2023 şi art. XVI din OUG. nr. 115/2023, aplicabile în anul 2024.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *