Guvernul a alocat 180.500 lei, din bugetul MApN, ca să organizeze la Bucureşti Conferinţa ştiinţifică internaţională

Executivul a aprobat, joi, alocarea sumei totale în valoare de 180.500 lei, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale pe anul 2024, pentru finanţarea cheltuielilor aferente organizării şi desfăşurării în România a Conferinţei ştiinţifice internaţionale cu tema „Alianţa Nord-Atlantică-75 de ani de apărare comună, semnificaţii istorice şi lecţii învăţate” şi a Simpozionului „Rolul şi contribuţia Armatei României la eforturile de integrare în Alianţa Nord-Atlantică”, la Bucureşti, în perioada 1-5 aprilie.

Astfel, Guvernul a adoptat, în acest sens, hotărârea privind aprobarea normativelor de cheltuieli aferente organizării şi desfăşurării în România a Conferinţei ştiinţifice internaţionale cu tema „Alianţa Nord-Atlantică-75 de ani de apărare comună. Semnificaţii istorice şi lecţii învăţate” şi a Simpozionului „Rolul şi contribuţia Armatei României la eforturile de integrare în Alianţa Nord-Atlantică”, în perioada 1-5 aprilie 2024.

Potrivit devizului estimativ, suma va acoperi cheltuielile de cazare, de masă, trataţii, organizarea dineu oficial, cadouri, materiale informative şi de lucru, materiale promoţionale, vizite la obiective turistice, cheltuieli servicii de traducere, mai precizează comunicatul de presă al Executivului. De asemenea, a fost aprobată desfăşurarea acestor activităţi cu un număr de 80 de participanţi, din care 30 vor fi invitaţi din străinătate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *