Iași: Un bărbat a murit după ce a stat însetat şi flămând 12 ore la Urgență

Acuzaţii grave la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. Un bărbat ar fi stat 12 ore la Unitatea de Primiri Urgenţe şi abia după ce a intrat în comă ar fi fost preluat de medici. Câteva ore mai târziu bărbatul a murit iar familia lui vrea acum să depună plângere.

Potrivit familiei, apelul la 112 a fost făcut de către soţia bărbatului luni la ora 7:00 dimineaţa, ambulanţa a fost trimisă de la Iaşi către caz în jurul orei 9:00 şi l-a preluat pe bărbat la 10:30.

Ar fi ajuns întâi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi unde a stat până la lăsarea serii după ce i s-au făcut mai multe analize medicale, asta pentru că la apelul la 112 familia a spus că bărbatul acuză dureri de spate şi de picior, potrivit observatornews.ro.

Când au văzut că problema nu necesită internare, medicii l-au trimis către Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi pentru că bărbatul suferea şi de ciroză.

Mai mult decât atât, la ora 20:45 bărbatul a ajuns la spitalul din urmă, la UPU. Familia susţine că a rămas pe un scaun în acelaşi loc până spre dimineaţă în jurul orei 8:00. Abia la ora 3 dimineaţa a fost consultat pentru prima dată de către un medic.

În jurul orei 8:00 a fost internat pe secţia de gastroenterologie a spitalului după ce ar fi intrat deja în comă. La scurt timp, familia a fost anunţată despre decesul bărbatului.

Familia bărbatului decedat susține că în tot acest timp omul ar fi spus că nu a fost îngrijit de căre medici sau asistente, nu ar fi băut apă şi nici nu a primit de mâncare.

Au cerut să se facă necropsie şi urmează să facă plângeri atât la spital, cât şi la poliţie, la Parchet şi la Colegiul Medicilor pentru a afla cine se face vinovat de moartea bărbatului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *