IGPR: Peste 37 de kilograme de cannabis şi 955 de grame de cocaină, confiscate de poliţişti în doar două săptămâni

Peste 37 de kilograme de cannabis şi 955 de grame de cocaină au fost descoperite şi ridicate de poliţişti în cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 19 ianuarie-1 februarie.

Potrivit unui comunicat al IGPR, au fost descoperite şi ridicate şi 1.089 de grame de droguri sintetice, 2.118 grame de alte substanţe psihoactive, 63 de doze de droguri diverse, 22 de grindere, 20 de cântare, 297 de comprimate, 4 arme letale, 6 arme neletale şi 124 de cartuşe. De asemenea, au fost indisponibilizate 8 autoturisme, 165 de telefoane mobile, 7 laptop-uri, 4 unităţii PC, 10.019 cartele SIM, 5 tablete, 11 medii de stocare, 5 suporturi optice, 9 kilograme de materiale pirotehnice, 190.545 de lei, 77.867 de euro şi 4 carduri bancare.

În perioada 19 ianuarie-1 februarie, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 54 de acţiuni operative, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane şi de migranţi, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri.

În cadrul acestora, au fost efectuate 207 percheziţii domiciliare şi 9 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 199 de persoane. În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 100 de ordonanţe de reţinere şi 73 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 10 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. În cadrul acţiunilor, alături de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *