Incendiu puternic lângă un cămin de bătrâni din Poarta Albă: ISU Constanța a activat Planul Roșu

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, joi după amiază, lângă un cămin de bătrâni din comuna Poarta Albă, iar în sprijinul pompierilor din Constanţa au fost trimise autospeciale din Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti – Ilfov. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi după amiază, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Poarta Albă, lângă un azil de bătrâni. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, iar ulterior au mai venit alte două maşini în sprijin. De asemenea, la faţa locului se vor deplasa alte patru maşini de stingere de la ISU Ialomiţa, ISU Bucureşti – Ilfov şi ISU Călăraşi. 

„Se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 ha, cu posibilitate de propagare la un cămin de bătrâni din proximitate în care sunt cazate aproximativ de 80 de persoane. Pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța. La locul evenimentului au fost alocate din cadrul ISU CT 6 mașini de stingere, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, precum și 3 ambulanțe SAJ. În sprijin au fost trimise și 2 mașini de stingere de la ISU CL, 1 mașină de stingere de la ISU IL și 1 mașină de stingere de la ISU BIF”, au transmis reprezentanții ISU.

Pompierii asigură protecţia căminului de bătrâni pentru ca flăcările să nu ajungă în zona acestuia. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *