Incredibil: Fluviul Dunărea NU face parte din acordul Schengen! Blocaj la granița dintre România și Bulgaria

Fluviul Dunărea ca frontieră între Bulgaria şi România nu face parte din Acordul Schengen. Aceasta înseamnă că nu se vor diminua controalele la frontieră, iar cozile de tiruri, lungi de câţiva kilometri, dintre cele două părţi ale Podului Ruse – Giurgiu, vor continua, informează Rador Radio România. De asemenea, se va acumula nemulţumirea celor care aşteaptă să traverseze graniţa. Bulgaria şi România au intrat în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, însă nu şi cu cele fluviale.

Comisia Europeană a concluzionat că punctele de frontieră peste Dunăre sunt considerate graniţe terestre, iar acestea nu sunt incluse în acordul privind libera circulaţie a cetăţenilor.

Vineri, în zona punctului de frontieră Ruse-Giurgiu s-a format o coloană de douăzeci de tiruri. Odată cu construirea unei parcări tampon, problema a fost parţial rezolvată – tirurile nu mai blochează traficul pe bulevardele Bulgaria şi Tutrakan din Ruse. Cu toate acestea, orele de aşteptare şi nemulţumirea şoferilor continuă.

Taximetriştii din Ruse, care transportă adesea pasageri la aeroportul din Bucureşti, au comentat decizia admiterii parţiale în Schengen drept discriminatorie. Nici românii nu sunt mulţumiţi de integrarea parţială în spaţiul european de liberă circulaţie. În ultimele 24 de ore, peste 3.400 de camioane şi 2.400 de autoturisme şi autocare au traversat Podul Ruse-Giurgiu, în ambele sensuri, majoritatea aşteptând ore întregi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *