Investim 2,5 miliarde de euro pentru modernizarea bazei aeriene de la „Kogălniceanu” – VIDEO

România va investi fonduri importante pentru extinderea și modernizarea bazei aeriene „Mihail Kogălniceanu” de pe coasta Mării Negre. Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat noi investiții în instalația militară, în timpul unei ceremonii la baza aeriană. Conform planurilor actuale, 2,5 miliarde de euro vor fi investiți în construcția unei noi piste, pentru turnuri de observație și hangare, a informat Trud citat de Rador Radio România.

Comandantul bazei, colonelul Nicolae Crețu, a spus că România a decis să îmbunătățească capacitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” după invazia rusă în Georgiei în 2008 și anexarea Crimeei în 2014. El a subliniat că planul de modernizare și extindere a bazei a fost aprobat în 2018.

Presa locală a anunţat că modernizarea include construcția unei infrastructuri militare similare cu cea de la baza Ramstein din Germania, deși acest lucru nu a fost confirmat de oficiali, a spus Defense News. Forțele Armate Române s-au înarmat rapid în ultimii ani. Forțele aeriene au trecut printr-un ciclu de modernizare odată cu achiziționarea de avioane de vânătoare F-16 uzate pentru a înlocui avioanele MiG-21 învechite din punct de vedere tehnologic.

Pe lângă forțele române, la baza „Mihail Kogălniceanu” sunt staționate în prezent aeronave și personalul membrilor NATO. Cerul României, dar și ale altor țări din partea de est a Alianței Nord-Atlantice, este păzit de această bază aeriană, de avioanele finlandeze F/A-18, precum și de cele britanice Eurofighter Typhoon.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *