Iohannis: „Sistemul antidronă este „in place”, cum se spune, funcționează. Radarele detectează acum aproape până în zona solului”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a fost instalat sistemul antidronă pe care îl anunța în contextul atacurilor efectuate de Rusia asupra infrastructurii ucrainene din proximitatea frontierelor românești. „Se continuă cu îmbunătățirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente”, a afirmat șeful statului, joi, la Bruxelles, în cadrul unor declarații de presă.

Întrebat dacă există un calendar legat de achiziția sistemului antidronă pe care îl promitea pentru zona Deltei Dunării în contextul atacurilor rusești din proximitatea frontierelor românești, Klaus Iohannis a explicat că acesta funcționează deja: „Acest sistem este «in place» (instalat, n.r.), cum se spune, funcționează. Noi avem dotări antidronă care sunt poziționate deja, unele provin din unități armate din România, altele provin de la aliați, și vom continua”.

În momentul de față, există un aliniament foarte bun. Știți că inițial a fost o problemă că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri, acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului. Se continuă – și se continuă cu îmbunătățirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente”, a adăugat președintele Klaus Iohannis, care a vorbit și despre dosarul Schengen.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *