Lovitură DIICOT, în Dâmbovița: Zeci de kilograme de droguri descoperite în Târgoviște

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de traficanţi de canabis, formată din zece cetăţeni români. Parte dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, pe un câmp din Dâmboviţa, după ce ar fi vândut 20 de kilograme de droguri. În total, anchetatorii au descoperit 33 de kilograme de canabis, inclusiv la o fermă.

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de amploare, pentru a destructura o rețea de traficanți de droguri, care acționa în municipiul Târgoviște. În urma acestei operațiuni, au fost reținute 10 persoane bănuite, în timp ce ar fi încercat să vândă o cantitate semnificativă de droguri pe piața neagră din municipiul București.

În urma activităților investigativ – operative, polițiștii au reușit să identifice și să documenteze activitatea membrilor acestei grupări de traficanți. Astfel, în cadrul operațiunii au fost prinse în flagrant delict 5 persoane, în timp ce ar fi încercat să vândă o cantitate semnificativă de droguri, punând astfel capăt activităților lor ilegale.

După realizarea prinderii, au fost efectuate 12 percheziții, în locații considerate a fi implicate în activitățile ilegale ale acestei rețele de traficanți, în total fiind descoperite și ridicate aproximativ 33 de kilograme de canabis, punând astfel capăt aprovizionării ilegale a pieței cu acest drog.

Perchezițiile de pe raza județului Dâmbovița, inclusiv la o fermă și la sediul unei societăți comerciale, au mai dus la descoperirea de telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, 28 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor 10 persoane reținute, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, precum și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *