Marile festivaluri ale verii, în vizorul poliției. Se vor folosi scanere mobile antidrog

Polițiștii vor desfășura ample acțiuni la toate marile festivaluri ale verii și vor folosi inclusiv scanere mobile antidrog. Măsura a fost luată după ce o analiză de risc realizată în toată țara a arătat că peste 35% dintre participanții festivalurilor au recunoscut că au consumat cel puțin o dată un drog precum cocaină, heroină, canabis sau LSD, informează Știrile Pro TV.

Cei mai mulți au între 20 și 29 de ani, consumă substanțe interzise din curiozitate ori ca să uite de probleme și primesc drogurile mai ales de la prieteni. Mulți dintre cei chestionați au recunoscut că le combină cu alcool, lucru extrem de periculos.

„Din cazurile de până acum am avut inclusiv impregnarea drogurilor în anumite materii prime cum ar fi cafea sau cărbune. Personal sunt intrigat de compartimentele ascunse, în compartimentele mașinilor, sunt făcute din ce în ce mai bine”, a declarat un polițist, pentru Știrile Pro TV.

De la începutul anului, peste 3.800 de români au fost cercetați pentru trafic de droguri de mare risc, din care 1.333 au fost arestați preventiv.

În martie, pedepsele prevăzute de lege au fost mărite, astfel că traficanții de droguri cum ar fi cocaină sau heroină riscă între 10 și 20 de ani de închisoare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *