Metodă nouă de înșelăciune, depistată de Poliție: Pensionar lăsat fără bani după un gest aparent banal

Un pensionar în vârstă de 84 de ani, locuitor în Cluj Napoca, a fost, recent, victima unei înșelătorii ingenioase. Totul a început într-un tren care circula pe ruta Iași-Cluj-Napoca, când bătrânul s-a intersectat cu un tânăr de 29 de ani. Profitând de timpul petrecut împreună, tânărul a aplicat „metoda împrietenirii” pentru a câștiga încrederea bătrânului.

Tânărul i-a povestit pensionarului despre viața sa, accentuând perioadele dificile prin care a trecut. Impresionat de povestea tânărului, pensionarul l-a invitat acasă pentru a continua discuția. Fără să bănuiască planurile ascunse ale individului, bătrânul l-a primit în casa sa. Ajuns la domiciliul pensionarului, tânărul a continuat să distragă atenția bătrânului prin discuții și pretexte. În timp ce pensionarul era absorbit în conversație, individul i-a furat cardul bancar și a inventat o scuză pentru a pleca rapid. În aceeași zi, escrocul a folosit cardul furat pentru plăți contactless la diverse afaceri: pariuri, transport persoane cu taxiul și retrageri de numerar de la un bancomat. Prejudiciul total cauzat s-a ridicat la suma considerabilă de 10.878,91 lei, iar pensionarul și-a dat seama rapid că a căzut victimă unei înșelătorii.

Pensionarul a contactat imediat Poliția, iar activitățile investigative au fost demarate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Tânărul de 29 de ani a fost depistat în Cluj-Napoca și reținut pentru comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea frauduloasă de operațiuni financiare.

Autoritățile fac apel la cetățeni să fie extrem de atenți și să nu cadă pradă unor astfel de escrocherii. Metodele ingenioase ale infractorilor pot exploata bunăvoința oamenilor vulnerabili. Prudența este esențială atunci când persoane necunoscute încearcă să câștige încrederea noastră. 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *