Militarii români, suspectaţi că au furat tone de motorină de la Baza Kogălniceanu, trimişi în judecată

Opt soldaţi români, suspectaţi că au furat şapte tone de motorină din Baza militară americană Mihail Kogălniceanu, au fost trimişi în judecată. Alături de ei, în dosar mai este cercetat şi un civil. Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

Zece persoane în total, militari şi civili, cercetate în dosarul furtului de combustibil de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu au fost trimise în judecată.

Timp de cinci ani, acestea au reuşit, prin diverse modalităţi, să fure combustibili lichizi aparţinând Gurvernului Statelor Unite ale Americii, în special motorină.şi kerosen din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare. Combustibilul era destinat avioanelor, elicopterelor sau parcului autor din baza militară.

Operaţiunile de sustragere erau extrem de bine puse la punct. Aveau loc la intervale bine stabilite cu mult timp înainte, iar prejudiciul se ridică la aproape două milioane de dolari, în dauna Guvernului federal al Statelor Unite ale Americii. Combustibilul furat era apoi fie vândut, fie folosit în interes personal.

Pentru militarii români, dar şi pentru civilii cercetaţi în acest dosar urmează acum un proces care se anunţă a fi unul de lungă durată, iar condamnările ar putea ajunge şi până la zece ani de închisoare pentru fiecare persoană cercetată în parte.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *