Ministrul Tîlvăr, prezent la Consiliul Afaceri Externe, în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale UE

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa marți, 14 noiembrie,  la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale UE (CAE Apărare), și la reuniunea Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA), care vor avea loc la Bruxelles.

Principalul subiect de pe agenda CAE Apărare va fi sprijinul acordat Ucrainei de către Uniunea Europeană. Discuțiile se vor axa, în special, pe asistența militară, inclusiv pe instruirea oferită în cadrul Misiunii UE de Asistență Militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina). De asemenea, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate va prezenta ultimele evoluții privind dosarele de actualitate. Totodată, este planificată și o sesiune de discuții cu participarea Secretarului General al NATO care se va focaliza, în principal, pe reziliența infrastructurilor critice.

În cadrul reuniunii Comitetului Director al EDA, miniștrii apărării vor discuta și aproba noile priorități în domeniul dezvoltării de capabilității la nivelul UE.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *