Minor a fost agresat sexual de un profesor, la o școală din Oradea

Un elev de 15 ani de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” din Oradea a fost agresat de pedagogul de serviciu. Evenimentul s-a produs luni după amizază în sala de fitness de la etajul patru al internatului liceului. Conform directorului Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, elevul a venit la el pentru a-i spune despre agresiune. Profesorul și-a recunoscut fapta și și-a dat demisia, fiindu-i interzis accesul în unitatea de învățământ.

Copilul a venit la mine și mi-a povestit întâmplarea. L-am sunat imediat pe pedagog. Acesta și-a recunoscut fapta și și-a scris demisia. Eu i-am interzis pedagogului să mai intre în școală. Am sunat imediat Poliția, DGASPC-ul, Inspectoratul Școlar și familia elevului. Am fost chemați, marți, la audieri: eu, directorul adjunct, un profesor, pedagogul și copilul, însoțit de tată”, a declarat directorul Gabriel Mic.

Cazul a ajuns în atenția Poliţiei, a Parchetului, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bihor si a Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, a afirmat că a fost anunțat telefonic cu privire la acest caz și i-a recomandat directorului școlii să urmeze procedurile în astfel de situații, potrivit G4Media.

Am aflat de la director că pedagogul și-a dat demisia. Directorul culege informații. I-am spus să ia măsurile legale și dacă se dovedește că s-a întâmplat asta să asigure sprijin de specialitate elevului. Mă refer aici la psiholog”, a declarat inspectorul șef, Horea Abrudan.

Pedagogul, care este angajat al unității de învățământ din 2021, nu a avut astfel de abateri de comportament până acum.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *