Nicolae Ciucă vrea să creeze prima capelă dedicată rugăciunii din Parlamentul României

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a spus marți că va sprijini crearea primei capele dedicată rugăciunii din Parlamentul României.

Nicolae Ciucă a promis la reuniunea din Parlament intitulată Mic Dejun cu Rugăciune (după modelul american consacrat încă din 1920) că va sprijini crearea primei capele dedicată rugăciunii din Parlamentul României. La acest eveniment au mai participat ambasadori, reprezentanții tuturor cultelor religioase, reprezentanți ai societății civile, senatori și deputați.

Nicolae Ciucă mărturisea recent că, în misiunile pe care le-a condus ca general în afara țării, a construit lăcașe de rugăciune alături de camarazii săi „cu propriile mâini”. Un asemenea lăcaș de cult din lemn, construit în Afganistan de Nicolae Ciucă și echipa sa, a fost adus la Craiova și este funcțional și astăzi.

Împreună cu camarazii mei am construit câte o capelă militară. Am avut capelă militară unde preotul slujea în fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare religioasă. Nu conta că suntem doar doi sau trei la slujbă, se slujea. Această legătură cu Divinitatea se trăiește de către fiecare dintre noi și teama de a nu muri neîmpărtășit sper că e ușor de înțeles. De aici nimeni nu a plecat viu. În tradiția noastră, în credința și conștiința noastră, ultimul lucru pe care trebuie să-l facă un om este să se împărtășească. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai des posibil, că nu știm niciodată ce poate să se întâmpla. Sunt chestiuni de natură personală, pe care le-am dobândit de mic, de la țară. Bunica mea era foarte credincioasă și așa ne-a crescut și educat“, a  spus Nicolae Ciucă într-un interviu exclusiv DC News.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *