Noi lovituri asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre – VIDEO cu atacul de lângă Periprava

Rusia a efectuat un nou val de lovituri aeriene și bombardamente în Ucraina. Două persoane au fost ucise în regiunea de sud a Hersonului, au declarat luni oficiali ucraineni. Guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a declarat că un bărbat și o femeie în vârstă au fost uciși într-un atac rusesc asupra regiunii, iar alți trei au fost răniți, dar nu a oferit alte detalii, potrivit Reuters.

El a spus că alți patru au fost răniți într-un atac cu dronă de dimineață asupra orașului Beryslav, adăugând: „Ocupanții au atacat în mod deliberat un loc aglomerat, aruncând explozibili în apropierea stației de autobuz locală”.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că districtul Izmail, care găzduiește porturile fluviale Dunărea care sunt folosite pentru exportul de cereale, a fost vizat de un atac cu drone, dar nu a oferit detalii cu privire la daunele aduse infrastructurii portuare sau cerealiere.

El a spus că 11 drone au fost distruse în atacuri asupra regiunii și că o instalație de agrement nespecificată din micul oraș Vylkove a fost lovită. Un incendiu acolo a fost stins rapid, a adăugat el.

Pe Facebook a fost postată azi-noapte o filmare din Periprava, aflată chiar pe malul românesc al Dunării, pe care se aude, la început sunetul caracteristic al dronelor iraniene Shahed, zgomot pentru care au fost supranumite „motoretele”.

Zgomotul devine tot mai puternic, apoi se aude momentul în care tunurile antiaeriene ucrainene intră în acțiune. După aceea se vede și se aude o explozie deosebit de puternică, ceea ce sugerează că drona s-a detonat la sol.

Guvernatorul regiunii vecine Mykolaiv a declarat că molozul căzut a provocat un incendiu într-o clădire neutilizată din comunitatea Snihurivka, care a fost stinsă cu promptitudine, iar un val de explozie a deteriorat clădirile din apropiere. Nu a dat alte detalii.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că 18 din 24 de drone rusești au fost doborâte și că 17 rachete de croazieră au fost doborâte peste noapte peste regiunile Dnipropetrovsk, Poltava și Hmelnițki.

Guvernatorul adjunct al regiunii Hmelnițki a declarat că valul de explozie a deteriorat acoperișurile și ferestrele mai multor case, iar resturi au căzut pe teritoriul unei unități de producție nespecificate și au deteriorat o cale ferată.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *