O grenadă a explodat într-un poligon MApN din Sălaj: 9 victime!

O grenadă a explodat, astăzi, într-un poligon MApN, în timpul unui exercițiu. Cinci persoane, cadre militare, au fost rănite. Un militar a fost grav rănit, miercuri, în timpul unei ședințe de instruire cu grenade în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, anunță MApN. El a fost transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”, transmite MApN.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Cinci persoane au fost rănite, astăzi, în explozia unei grenade pe un poligon MApN din Sălaj. Trei dintre acestea au fost preluate de ambulanță. Victimele prezintă răni la nivelul membrelor. Alte două victime aflate în poligon sunt în evaluare medicală și prezintă legiuni minore. Acolo au intervenit 3 ambulanţe, autospeciala de transport victime multiple şi elicopterul SMURD de la Jibou. Victimele au fost preluate conştiente şi cooperante şi predate medicilor, pentru evaluare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *