O nouă armă de asalt, de concepţie românească, bazată pe platforma de Kalașnikov, în omologare la Fabrica de Arme Cugir – VIDEO

Compania românească din Alba care este specializată în producția și vânzarea de arme de infanterie și armament militar pentru piața civilă, Fabrica de Arme Cugir, este foarte aproape de a finaliza omologarea unei noi arme de asalt. Aceasta a putut fi văzută de cei care au fost prezenți în Piața Cetății din Alba Iulia, la manifestările organizate miercuri, 25 octombrie 2923, de Ziua Armatei Române.

Noua armă de asalt este un concept nou, la care se lucrează de peste 10 ani, în colaborare cu firma Stimpex România și Compania Națională Romarm.

Este o armă în dezvoltare, ambidextră, cu reflex vizor, pat rabatabil și detașabil. În acest moment este în omologare în fabrică, iar în aproximativ o lună va fi omologată la standarde NATO și vom vedea care sunt perspectivele. Pasul următor este să intre în dotarea Forțelor Armate dacă se dorește”, au transmis reprezentanții Fabricii de Arme Cugir, notează Adevarul.

De asemenea, costul unei astfel de arme, proiectată să tragă 600 de gloanțe pe minut și cu o viteză a glonțului de 900 de m/s, este estimat la 900-1.000 de dolari pe bucată, complet echipată.

„Arma, cu sistem mecanic și optic de ochire, are aproximativ 3,2 kilograme. Țeava de 16 inch poate fi dată jos și schimbată cu o țeavă mai scurtă, iar pe șine se pot monta și alte sisteme de ochire. Arma de asalt calibrul 5,56 x 45 mm, poate fi folosită și în modul automat și semiautomat (foc cu foc)”, au mai precizat reprezentanții societății din județul Alba.

Armă de asalt, bazată pe platforma de Kalașnikov, fost finalizată încă din anul 2019, însă nu a atins masa necesară și a avut probleme cu patul. Ulterior s-a apelat la o colaborare cu societatea Stimpex București, iar rezultatul a fost o armă fiabilă, care a trecut testele la care a fost supusă. Mai mult decât atât, aceasta a fost testată și de MApN, care a cerut ca țeava să reziste la mai multe focuri, față de cât era proiectată, cerință care a fost rezolvată.

ARVE Error: Invalid URL https://www.youtube.com/watch?v=9_fIRBx4NEA in url
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *