Omar Hayssam, cel mai cunoscut terorist din România a jurat în fața judecătorilor că s-a schimbat și poate fi eliberat pe motive medicale

Sirianul Omar Hayssam a jurat marți, în fața magistraților de la Judecătoria Moreni, că s-a schimbat în închisoare și a solicitat să fie liberat condiționat pe motive medicale, conform Antena 3.

Hayssam, condamnat în mai multe dosare, printre care răpirea jurnaliştilor români în Irak, a fost adus marți la Judecătoria Moreni în scaun cu rotile. El și avocatul său au spus instanței că starea de sănătate a sirianului s-a agravat și că tratamentul cu morfină nu-și mai face efectul.

Doar noaptea trecută, le-a spus Hayssam judecătorilor, a făcut 14 injecții pentru a face față durerilor. Tot pentru a-i îndupleca pe judecători, sirianul a menționat că în perioada în care a stat în detenție a scris două cărți de poezii și o autobiografie.

Pentru a-și rezolva problemele de sănătate, Hayssam ar trebui să se opereze în Suedia sau SUA pentru că în Romania operația specifică nu se mai face din 2019, a susținut avocatul. Soția sirianului a menționat că se va ocupa personal de îngrijirea lui, dacă va fi liberat.

Instanța a rămas în pronunțare și ar putea emite o decizie chiar săptămâna aceasta.

Hayssam, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, în regim de maximă siguranță, le-a spus marți magistraților că jură că s-a schimbat în perioada petrecută în detenție și că acum viața lui se află în mâinile judecătorilor.

Avocatul susține că toate criteriile de liberare condiționată sunt îndeplinite, astfel că Hayssam ar trebui să poată ieși din penitenciar.

Multiple condamnări

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În noiembrie 2015, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi patru luni închisoare în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *