Operaţiune a poliţiei române, spaniole şi germane cu Europol: A fost arestat liderul bandei de motociclişti Hell’s Angels pentru tentativă de omor

Poliţia naţională iberică l-a arestat în Spania pe liderul bandei de motociclişti MC Comanches pentru tentativă de omor. Operaţiunea a avut loc sub egida Europol, bărbatul fiind considerat o ţintă importantă şi avea un mandat european de arestare emis de autorităţile române pentru tentativă de omor. El fusese anterior membru al bandei Hells Angels.

Agenţi ai Poliţiei Naţionale, într-o operaţiune comună cu BKA din Germania şi Poliţia Română coordonată de Europol, l-au arestat pe actualul lider în Spania al bandei de motociclişti MC Comanches în oraşul Benalmádena, Malaga. Bărbatul arestat, Daniel Domalski, considerat de Europol ca fiind o ţintă de mare valoare, avea un mandat european de arestare emis de autorităţile române pentru tentativă de omor şi a fost considerat anterior liderul bandei Hell Angels.

Conform Poliţiei Spaniole, au fost efectuate două intrări şi percheziţii în Benalmádena (Malaga), la reşedinţa sa obişnuită şi la o firmă recent creată dedicată închirierii de vehicule, în care au fost confiscate o armă de foc, 32 de cartuşe, arme albe şi documente false.

În timpul anchetei, la sfârşitul anului trecut, agenţii l-au arestat în Marbella pe unul dintre liderii MC Comanches, deoarece acesta avea un mandat european de arestare şi predare din partea autorităţilor germane, după ce au considerat că avea legături directe cu traficul de droguri între Spania şi nordul Europei. Investigaţiile ulterioare au dezvăluit că, odată arestat şi predat în Germania, bărbatul arestat îl lăsase pe liderul bandei de motociclişti să se ocupe de gestionarea afacerii ilicite.

Odată identificat noul lider al structurii infracţionale, s-a descoperit că liderul MC Comanches era, de asemenea, căutat de autorităţile române pentru tentativă de omor.

Cercetările agenţilor, în colaborare cu poliţia germană şi română – coordonate de Europol – au dus la descoperirea faptului că fugarul ar putea locui în provincia Malaga. Ulterior, agenţii au reuşit să stabilească reşedinţa suspectului în Benalmádena (Malaga), de unde, potrivit anchetatorilor, acesta ar fi coordonat transportul şi distribuţia de substanţe narcotice în Europa Centrală şi de Nord cu ajutorul unor camionete.

Pentru a efectua arestarea, din cauza caracterului periculos al suspectului, a fost necesară intervenţia agenţilor din cadrul Grupurilor Operaţionale Speciale de Securitate, care au efectuat ulterior două percheziţii, una la reşedinţa obişnuită a acestuia şi cealaltă la atelierul de vehicule.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *