Operațiunea JUPITER, la Constanța: Deşeuri îngropate de mai multe persoane pe două terenuri

Poliţiştii fac, joi, percheziţii la mai multe persoane suspectate că au îngropat deşeuri pe două terenuri din municipiul Constanţa.

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, astăzi, 30 mai, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, sub supravegherea procurorului învestit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cinci percheziții domiciliare, în județele Constanța și Vrancea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de îngroparea deșeurilor. Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada iulie-august 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi transportat, depozitat și îngropat deșeuri pe două terenuri din municipiul Constanța. Cercetările în acest caz sunt continuate, sub supravegherea procurorului învestit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. La activități participă și specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Constanța precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța”, au anunţat procurorii.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Din primele informații, este vorba de deșeuri îngropate în câmp. Anul trecut, Poliția Locală i-a surprins asupra faptului pe câțiva indivizi când îngropau gunoaiele. A dat amenzi dar a sesizat și Parchetul. Acum, procurorul de caz a dispus expertiza la fața locului. De fapt, sunt două sesizări pentru doua locații din municipiul Constanța: în cartierul Tomis Plus și în zona Oierie Palas.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *