Pedofil din Neamț, condamnat pentru violarea unei fetițe, a fost capturat în Italia

Un bărbat din judeţul Neamţ, fugit din ţară pentru a scăpa de o condamnare de 8 ani închisoare primită pentru violarea unei fetiţe de 13 ani, a fost prins la Roma, cazul fiind rezolvat de poliţiştii români în colaborare cu carabinierii italieni, conform Agerpres.

Violatorul prins în Italia este Nicolae Costan. El a fost condamnat în iunie 2023 de Judecătoria Piatra Neamţ. Mandatul de executare a pedepsei fusese emis în luna iunie a anului trecut. Deşi cercetat pentru viol în formă agravată, el a fost lăsat în arest la domiciliu şi i s-a permis, prin decizie a instanţei, să plece din arest la locul de muncă.

La data de 30 martie, pe baza unei bune colaborări între poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ – Serviciul de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Sirene România, Biroul Sirene Italia, Biroul Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României în Italia şi echipele din cadrul Comando Provinciale Carabinieri Roma, a fost prins, la Roma, un bărbat, de 38 ani, din Bodeştii de Jos, judeţul Neamţ. Cel în cauză era urmărit naţional şi internaţional, pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol în formă agravată, victima fiind o fetiţă de 13 ani”, a anunţat duminică Poliţia Română.

Bărbatul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, conform mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Piatra Neamţ.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *