Percheziții DIICOT la traficanții de droguri din Cluj. Elevii și adolescenții erau principalii clienți

DIICOT a destructurat o rețea de traficanți de droguri din Cluj. Principalii clienți ai acestora erau elevii de liceu. Joi, procurorii DIICOT Iași, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în județele Iași și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trâafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu anul 2023 pe raza municipiului Iași a acționat o rețea de distribuție de droguri și substanțe psihoactive, în care rolul de lider a fost deținut de către un inculpat (recidivist, condamnat anterior pentru fapte similare), care s-a aprovizionat cu drogul de mare risc cunoscut sub denumirea generică de cristal (3-CMC), dar și cu droguri de risc (canabis și ketamină), de la diverși furnizori, în special din municipiul Cluj-Napoca, iar ulterior, prin intermediul altor inculpați (persoane din cercul său apropiat), le-a comercializat preponderant către adolescenți, mare parte elevi ai unor instituții de învățământ din municipiul Iași, unii dintre aceștia devenind la rândul lor furnizori pentru alți tineri, potrivit DIICOT.

De asemenea, din probatoriul administrat a mai rezultat că liderul  rețelei a distribuit și comercializat droguri de mare risc și cu ocazia unor evenimente muzicale organizate într-un local public, pe care l-a închiriat pentru o perioadă în cursul anului 2023”, se arată în informarea publicată de procurori.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 2 kilograme de substanțe de tip cristal, din categoria drogurilor de mare risc și a celor cu efect psihoactiv (3-CMC și 2MMC), sumele de 57.000 lei și 5.600 de euro, un pistol cu gaz, o macetă, 1 pistol cu bile, 32 de telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *