Percheziții în Iași, la hoții care au furat un seif de 200 de kg din casa unui om de afaceri

O persoană a fost arestată, iar în cazul altor două instanţa din Iași a decis măsura arestului la domiciliu, după ce acestea au furat un seif din locuinţa unui om de afaceri în care se aflau peste 200.000 de lei, zeci de mii de euro, dar şi bijuterii din aur. De asemenea, alte două persoane au fost reţinute de procurori, urmând ca magistraţii să decidă luni în privinţa emiterii mandatelor de arestare.

Potrivit poliţiştilor, trei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat au fost prezentate Judecătoriei Hârlău, instanţa dispunând faţă de o persoană luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, iar pentru celelalte două persoane luarea măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Potrivit cercetărilor, cele trei persoane au forţat pe 12 ianuarie un geam de la parterul unei locuinţe din oraşul Hârlău, ar fi pătruns în interior, de unde ar fi sustras un seif în care se afla o sumă importantă de bani, în lei şi valută, precum şi bijuterii.

Potrivit unor surse ar fi vorba despre zeci de mii de euro şi peste 200.000 de lei care aparţineau unui om de afaceri din Hârlău. Seiful furat cântărea 200 de kilograme.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară la persoanele bănuite de comiterea faptelor.

În urma percheziţiilor, au fost găsiţi 209.000 lei şi 49.460 euro, dar şi două autoturisme, două drone, două DVR-uri şi nouă telefoane mobile, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

În cursul zilei de duminică, alte două persoane implicate în acest caz au fost prinse pe raza judeţului Suceava, fiind emise mandate de reţinere.

Instanţa va decide luni dacă vor fi emise mandate de arestare pe numele celor doi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *