Percheziții la o rețea de cămătari din Brașov. Gruparea recurgea la șantaj și amenințări pentru a recupera banii împrumutați

Polițiștii brașoveni au efectuat percheziții în județ, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de camătă și șantaj, precum și o infracțiune de violare de domiciliu. Persoanele bănuite ar fi acordat împrumuturi cu o dobândă dublă. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2020 – martie 2024, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă de până la 100%. De asemenea, acestea ar fi șantajat mai multe persoane vătămate, prin constrângere și amenințări, să le remită sume de bani necuvenite, relatează Brașov.net. Astfel, la data de 12 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și două mandate de aducere în județul Brașov, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Cu ocazia desfășurării activităților procedurale au fost ridicate bunuri, valori și înscrisuri în vederea completării materialului probator, sume de bani în valoare de aproximativ 10.460 lei și 9.150 euro, bijuterii din aur, precum și un autoturism. În baza probelor existente până la acest moment, față de două persoane polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 și introducerea a acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, urmând a fi prezentate de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi si libertăți cu propunere corespunzătoare”, arată sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *